Startelvan: Nikki, Per (K), Andreas, Marco, Simon, Sebastian, Philip, Edvin, Anton, Johan och Arizio.
Avbytare: Martin (in 65), Pelle (in 80), David (in 65) och André (in 44).
Tränare: Afonso Cabral.
Lagledare: Putte Persson och Luís Alter.

Varningar: Arizio (55 m)

Tätt matchande just nu, hade vi vetat dagens förutsättningar innan vi bokat denna match hade vi inte bokat denna match. Match i lördags med enbart 13 spelare tillgängliga innebar att allt för många fick 90 minuter och trots att vi fick tillbaka Marco och Andreas samt att André fick slänga sig med i dagens matchtruppen så saknade vi Micke och Gillstam på grund av skador som dom åkte på i lördags. Så vi gick till match med 15 spelare.

Ikväll ställdes vi emot ett bra lag, Torsby kom ut i ett högt tempo och fick bra fart på bollen, vi fick slita ordentligt första minuterna. Nikki tvingades till en räddning redan i den 5:e minuten. Vi kom i vår första organiserad anfall runt den 9:e minuten där Sebastian fick skottläge men bollen täcktes och hamnade hos Anton som tog den med sig någon meter innan han fälldes. På den efterföljande frisparken var Arizio lite för kort och fick bara kalufsen på bollen i ett bra läge.

Torsby fortsatte att ha ett bra tryck på oss men deras ”problem” låg i den sista passningen och man skapade några halvchanser. Vi stack upp lite då och då under första kvarten, Arizio testade med ett skott som målvakten inte hade några problem med detta i den 13:e minuten.

Från den 15:e minuten började vi komma in i matchen och hade nog vår bästa period mellan den 17:e och 25:e minuten, där vi skapade tre bra chanser. Den första kom efter ett inlägg från Philip som Johan stötte strax utanför. I den 22:a minuten kom vi i en snabb omställning Anton jobbade sig in i straffområdet och blev tämligen fri han valde att passa snett inåt där Johan fanns men bollen kom lite bakom Johan som ändå lyckades få till ett avslut som dock blockerades. Tre minuter senare så var det Edvin på vår vänster kant som med en bra boll vände spelet till höger och Pär hittade Anton som slog in ett lågt inlägg som Johan kom först på men bollen smet återigen utanför stolpen.

Torsby hade en bra chans i den 39:e minuten Nikki tvingades till en bra räddning och returen gick utanför. Arizio testade med ett skott utanför straffområdet han försökte placera den i den bortrestolpen, Emil i Torsby målet gjorde en kanonräddning. Torsby skulle få sista möjligheten i den 42:a minuten men Per rensade till hörna framför en helt fri Lukas. Vi är inne i en oflyt just nu, Johan åkte troligtvis på en muskelskada precis innan halvtid. André som hade redan fått göra ett kort inhopp medan Edvin tejpade en fot, ersatte nu Johan.

0-0 i halvtid med lite mersmak för oss. Torsby tror jag byte ut hela sin startelva inför andra halvleken.

Jag tycker vi inledde 2:a halvleken piggt, Torsby hade nu inte samma fart på bollen och vi lyckades flytta upp spelet på deras planhalva en stund. I den 46:e minuten var nyförvärvet Arizio nära att spela fri den senaste nyförvärvet André men hemma målvakten hann ut och tog död på den möjligheten. Dom ställde om snabbt och bara några sekunder senare så rundade en av deras spelare en utrusande Nikki men fick aldrig riktigt kontroll över bollen igen och vi kunde avvärja den möjligheten.

Carl var oerhört nära att nicka in en hörna men bollen smet strax utanför stolpen. I den 51:a minuten fick vi en frispark som Arizio nickade men målvakten räddade. Just Arizio var i händelsernas centrum kommande fyra minuterna, i den 53:e minuten snodde han bollen från backen nära straffområdet men avslutet blev för tam och målvakten räddade utan problem. Två minuter senare såg han ostskivan jag stod och antecknade så jag såg inte vad som hände. Strax därefter hamnade Arizio i en duell med Falle där Arizio träffade Alexanders ansikte med foten när Alexander böjde sig ner och skulle nicka och Arizio gick med foten för att få tag i bollen, sparken tog illa och Alexander fick utgå med en blödande näsa, vi önskar Falle en snabb tillfrisknande!

Runt timmen spelad så blev det en matchbild som jag tror varken Afonso eller Andreas är allt för nöjda med när bägge lagen började spela mer med hjärtat än huvudet och anfall avlöstes med snabba omställningar ena gång vi andra gången dom, med andra ord ingen riktigt ordnad spel. Å andra sidan så var det kanske lite mer underhållande för publiken på plats.

I den 78:e minuten prickade Torsby ribban med ett skott utanför straffområdet. I den 80:e minuten fick vi en hörna, Edvin slog den André nickskarvade den mot mål där en gulsvart klädd fick iväg ett avslut som målvakten höll på att fumla in den i mål men precis på mållinjen fick han tag i bollen. Martin som kom in runt den 65:e minuten fick också visa sin målvaktstalang när han i den 88:e minuten fick göra en fin räddning. 0-0 skulle stå sig matchen ut.

Jag vill verkligen berömma våra killar, nio i startelvan gjorde 90 minuter i lördags och fem av dessa gjorde 90 minuter ikväll igen och några gjorde runt 80-85 minuter ikväll. Hela laget ska ha cred för sina insatser men jag vill ändå nämna Per lite extra mycket för en otrolig insats.